De Rotterdamse saxofoniste Kika Sprangers is de status van opkomend talent al geruime tijd aan het ontgroeien en verovert stap voor stap de harten van heel Nederland. In 2019 maakte Sprangers voor het Grachtenfestival het juichend besproken programma No Man’s Land. Dit jaar gaat ze met het programma op tournee, te beginnen op Festival Jazz International Rotterdam.

Samen met de strijkers van het rebelse Pynarello zal het kwartet van Sprangers – met o.a. Wolfert Brederode op piano – aanvullende stukken presenteren die voortborduren op de thematiek van No Man’s Land, namelijk de positie van de vrouw in onze huidige tijd. De focus op de vrouw creëert soms een afstand tussen mannen en vrouwen. Mannen voelen zich soms buitengesloten, kunnen zich niet identificeren met de thematiek of durven zich niet goed uit te laten over dit onderwerp. Sprangers wil met dit programma de verzoening juist weer opzoeken.

No Man’s Land gaat over verbinding en emotie. Karakter moet voorop staan, gender komt later. Of doet dat er eigenlijk helemaal niet toe?


TICKETS